Zorg goed voor jezelf

Heel vaak hoor ik het mezelf  zeggen tegen de mensen die ik gids: ‘zorg goed voor jezelf’. Op dat moment  realiseer ik me dat hoe harder ik het roep naar de ander hoe meer ik het zelf nodig heb!

Als ik druk ben of er speelt veel in mijn leven, dan verlies ik mezelf heel makkelijk uit het oog. Het vervullen van mijn eigen behoefte aan rust en tijd om op te laden komen dan als laatste aan de orde. Ik dender maar door.

Gelukkig kan ik dit tegenwoordig veel sneller benoemen, omdat ik de signalen in mezelf herken. Mijn lijf vertelt me alles. Vermoeidheid en hoofdpijn zijn twee alarmbellen die ik inmiddels heel serieus neem. Dan weet ik dat het echt tijd is om even andere prioriteiten te stellen en de boel de boel te laten, hoe moeilijk dat ook is. Want die keuze maken, daar struikel ik (regelmatig) over. Kiezen voor mezelf en duidelijk de grens aangeven, betekent vaak dat de ander daar de gevolgen van ondervindt. De verantwoordelijkheid op mij nemen is een flinke uitdaging en soms duurt het even voordat ik in beweging kom. Uiteindelijk ga ik het echter niet uit de weg.

Liefdevol mezelf zijn en op nummer 1 zetten! Het is al heel lang de doelstelling in mijn ontwikkeling. Ik ontrafel daarin beetje bij beetje de touwen die mij verstrikt houden. Het mechanisme zit in alle vezels van mijn lijf. Keer op keer kijk ik het aan en kom ik er weer een stapje verder van los. Ik leer beter voor mijzelf te zorgen in een goede balans met de ander.

Hoe ik die rust en tijd om op te laden realiseer lees je aankomende woensdag in mijn inspiratiemail. Abonneer je snel of neem contact met mij op als je mij als gids wil op dit thema.