Vrij(e)dag

Toen ik nog parttime werkte was de vrijdag altijd mijn vrije dag. Ik kon dan altijd zo leuk het woordgrapje maken dat de naam van de dag toch voor zich sprak!

Vandaag is het weer vrijdag. Inmiddels werk ik fulltime en die vrije dag moet echt worden gepland. Vaak ben ik echter een slechte bewaker van mijn agenda en ik plan gemakkelijk toch maar weer een afspraak in om iets voor de klant te doen. Iets met hardnekkig please-gedrag?

Toch was deze vrijdag echt een heuse vrije dag. Uitslapen en dan bedenken wat je wilt doen. Nu had ik al het plan opgevat om te gaan motorrijden. Het gaan doen waar je zin in hebt op dat moment en het plan om te gaan rijden kwamen echter met elkaar in de knoop. Het zonnetje buiten lonkte en voordat ik het wist zat ik lekker te lezen in mijn spannende boek…. maar ja, dat motorrijden dan? Het voelde een beetje ongemakkelijk, alsof ik iets moest van mezelf en dat ik e.e.a. dan goed moest plannen en organiseren. Toen ik mij dat realiseerde, heb ik het losgelaten, ben gaan lezen totdat ik in meZelf voelde dat ik wilde gaan rijden.

Ik stapte op de motor zonder route en zonder plan. Ik zou wel zien waar de fiets mij zou brengen. Dat betekent keuzes maken. Ga ik linksaf, rechtsaf of rechtdoor? Welke beslissing ik ook neem, het is nooit verkeerd en altijd goed. Ik kom altijd wel weer ergens uit. Soms kom ik een inrijverbod tegen, zijn wegen afgesloten of ik rijd een afslag voorbij en denk ‘daar had ik wel heen gewild’. Zó weet ik niet meer waar ik ben en zó rijd ik weer in bekend gebied. Het maakt allemaal niet uit, want ik vertrouw erop dat ik de weg naar huis wel weer weet te vinden. In mijn eigen tempo en via mijn eigen route. Wat een heerlijke vrije dag

Wil jij ook meer genieten van je vrijheid? Lees dan mijn inspiratiemail of kom op gesprek, dan gids ik je op weg.