Voorbij

Nog even en er is weer een jaar voorbij, en wat voor een jaar. Veel dingen waren voor mij na lang wikken en wegen voorbij. Een relatie van 30 jaar hang je niet zomaar aan de wilgen; dan gaat het echt niet meer. Dan komen er in de laatste week ineens nog wat zaken bij waar ook een gepast afscheid bij hoort.

Zo is er allereerst het huis dat na vele kijkers zijn koper heeft gevonden. Nog voor het jaar om is kan het voorlopig koopcontract worden ondertekend. Een periode van ruim 20 jaar wonen in een fijn huis op een magnifiek mooie plek is voorbij. Een huis met een gevoel van dankbaarheid voor de vele mooie momenten die ik daar met mijn gezin heb mogen ervaren.

Dan komt er het bericht dat mijn schoonouders inmiddels beide zijn overleden. Het doet mij verdriet dat de kans nu echt voorbij is om het contact nog te herstellen wat voor ons zo onbegrijpelijk was verstoord. Mijn kinderen verliezen hiermee hun opa en oma nu ook stoffelijk. Ik ervaar het als groot gemis dat zij geen onderdeel meer van hun leven uit mochten maken.

Door de scheiding ben ik ook gaan nadenken over een aantal vriendschappen die mogelijk voorbij zijn. Sommige mensen komen op het juiste moment met de juiste betekenis in je leven, totdat de vriendschap zijn betekenis verliest. Dat geldt niet alleen voor ‘onze’ vrienden, maar ook voor ‘mijn’ vrienden. Dit alles wordt mede gevoed door wie er de afgelopen periode voor mij waren en waar ik ontzettend dankbaar voor ben.

Ik neem de komende dagen afscheid van mijn huis, mijn schoonouders en van een aantal vriendschappen met grote eer en een diepe buiging voor alles wat zij voor mij hebben betekend.

Wil jij ook zaken afronden die voor jouw gevoel voorbij zijn? Neem dan gerust contact met mij op. Ik gids je graag op weg. Tot die tijd kun je de inspiratiemail of het e-book lezen. Ik wens je een hele fijne jaarwisseling!!