Thuiskomen!

Vandaag is het zover! Ik krijg de sleutel van mijn nieuwe woning en kan mijn eigen optrekje gaan vormgeven geheel naar mijn eigen smaak. Eindelijk kan ik fysiek ook thuiskomen. Emotioneel en mentaal ben ik het afgelopen jaar al thuisgekomen. Fysiek thuiskomen was nog niet mogelijk vanwege de tijdelijke woonsituatie die er elke keer weer was.

Thuiskomen op een fysieke plek was best een stevige uitdaging. Eerst was daar de caravan, waarvan ik wist dat het tijdelijk was. Ik hoopte dat zodra het seizoen voorbij zou zijn ik een nieuw eigen thuis gevonden zou hebben. Helaas lukte dat niet. Ik verhuisde naar een tweede plek waar ik wederom opnieuw moest thuiskomen. Bovendien nam ik afscheid van een plek die wel als een thuis was gaan voelen.

Ik ervaar nu wederom die weemoed van het afscheid nemen van de plek waar ik de afgelopen weken zo fijn heb vertoefd. Met behulp van eigen spulletjes maakte ik ook dit verblijf weer tot een thuis. Als ik na een dag werken naar huis reed, verlangde ik naar dat fijne gevoel van thuiskomen.

Het afgelopen jaar was het fysieke thuiskomen wellicht een uitdaging, maar ik ben des te meer thuisgekomen bij meZelf, mentaal en emotioneel. Ontdekken wat mijn eigen behoeften zijn, hoe ik mijn leven en de dag wil inrichten en vooral voelen wat fijn is. Ik begon steeds meer vrede in meZelf te vinden en de rust in mij keerde langzaam terug. Mijn fundament werd steeds steviger.

Komende maand neem ik de tijd om mijn fysieke thuis vorm te geven en in te richten, geheel naar mijn eigen smaak. Ik bouw een (warm) nest waar ik weer veilig kan landen en waar ik kan thuiskomen. Dit thuis gaat mijn mentale en emotionele fundament voeden, zodat ik met frisse moed aan een nieuw jaar ga beginnen.

Wil jij ook weer thuiskomen in jeZelf? Laat het mij weten en ik maak graag een gaatje vrij in mijn agenda. Of abonneer je op de inspiratiemail, dan gids ik je vast op weg.