Tegenslag

De afgelopen week ben ik enorm druk geweest met het inrichten en vormgeven van mijn nieuwe thuis. Met een strakke planning op mijn netvlies en een groot verlangen om eindelijk weer een vaste eigen plek te hebben, loop je het risico dat het niet helemaal loopt zoals je had gedacht. Een flinke tegenslag als blijkt dat de verf op de muren niet wil hechten.

Dus bezin ik mij, in overleg met mijn goede raadgevers, wat te doen. Dan maar laten stucen. Twee mannen werken een dag keihard en mijn muurtjes staan er strak bij. We laten het drogen en dan kan de voorstrijk erop. Een flinke uitdaging om dat waterige spul erop te krijgen, maar het lukt. De avond erop is het tijd voor de verf erop te strijken. Dan komt de volgende tegenslag. De verf met de stuc blijft aan de roller plakken.

Ook het leggen van de vloer kent enige tegenslag. De planken die gelegd zijn laten weer los en moeten opnieuw flink worden aangetikt. Ik hoop maar dat mijn buren begrip hebben voor de overlast die ik veroorzaak. Daarmee dealen is al een uitdaging op zich. Dan blijken ook de plinten qua kleur niet bij de vloer te passen en zijn veel planken beschadigd omdat het verpakkingsmateriaal niet meer intact is. Dus terug naar de winkel om daar in goed overleg de zaken te regelen waarbij opkomen voor mijn eigen belang weer een goede oefening is.

Toch kent een tegenslag (of meerdere) ook zo zijn voordeel. Er wordt op de rem getrapt en het dwingt mij tot het nemen van rust in dit zeer hectische proces. Even de tijd nemen om te voelen wat er te voelen valt. Geëmotioneerd dankbaar zijn voor alle hulp die ik krijg en de lieve mensen om mij heen die met mij meedenken. Hulp leren vragen en leren ontvangen blijft moeilijk maar minder dan ik dacht.

Dus hoe deal ik met deze tegenslag? Ik stap in de actie en regelstand. Daarnaast blijf ik mij realiseren dat voor elk probleem dat zich aandient wel weer een oplossing komt. Flink oefenen in accepteren en aanvaarden dat dit even is wat het is en dat het vast een goede reden kent. Uiteindelijk komt dat (t)huis vast op tijd op orde.

Wil jij ook leren omgaan met tegenslag? Laat het mij weten en ik gids je graag een eindje op weg. Of lees de inspiratiemail aankomende week waarin je een aantal tips krijgt.