Start van de reis naar Mexico

Afgelopen woensdag was dag 1 van mijn reis naar Mexico. Nog gewoon in Nederland, ter voorbereiding op het prachtige programma dat mijn mede-reisgenoten en ik daar gaan volgen.

Mijn intentie voor deze reis is vol in het leven te gaan staan. Een uitdaging die ik al wat langer op mijn netvlies/verlanglijstje heb staan en die mooi aansluit bij liefdevol meZelf zijn. Maar vol in het leven gaan staan doe je niet zo maar. Daar heb je een stevige basis voor nodig.

Vorig week had ik het al over het ene deel van de basis die in de dromer vorm krijgt. De verbinding met de aarde voelen en je welkom voelen in de wereld. Aanwezig zijn in het hier en nu.

Het andere deel van de basis voor deze reis krijgt vorm in mijn rupsje nooit genoeg. Als je namelijk net geboren bent, ervaar je nog steeds een grote afhankelijkheid van (meestal) je moeder voor voldoende voeding. Je hebt als kind behoefte aan warme aandacht en die krijg je niet altijd. Zeker niet als je, net als ik, in die periode geboren bent waar ze kinderen vaak lieten huilen, omdat je anders het risico liep dat het kind verwend werd. Dat levert een tekort op aan liefde die we dan gaan zoeken in de armen van onze liefdespartner of in de aandacht en waardering van collega’s.

Mijn inzicht op deze startdag was dat ik de warmte in meZelf wat meer mag voeden. Natuurlijk heb ik mijn externe bronnen in de vorm van vrienden en vriendinnen. Ook de natuur is een welkome bron voor mij. Maar mijn interne bron vind ik vooral in al die moeders die voor mij kwamen. De vrouwenlijn. Mij daar aan overgeven, me laven aan/in de armen van mijn moeder, pfieuw, als je dat niet zo goed kent is dat enorm spannend. Maar als ik dan langzaam smelt en mij er aan overgeef, dan stroomt de liefde van al die moeders zo via de deur van mijn hart in mijn rug naar binnen. Zo word ik van binnenuit verwarmd, gevoed en gesteund. Een mooie ervaring om deze reis mee te starten en te laten beklijven in een gloeiend vuurtje in mij.

Met de basis van liefde in mij, de warme betrokkenheid bij mij en de vrije ruimte voor mij, kan ik met een gerust hart op pad. Liefdevol meZelf zijn en vol overgave vol in het leven stappen. Ga je met mij mee op reis?