Samen werken aan samenwerking

Afgelopen weken heb ik het genoegen gehad om samen met iemand aan een opdracht te werken. Tijdens de interviews die we afnemen worden onze verschillende stijlen al merkbaar. Zelf werk ik flexibel vanuit de opgestelde vragenlijst terwijl de ander juist heel organisch het interview afneemt. We weten elkaar mooi aan te vullen, zodat we het gewenste resultaat bereiken. Zo werkt het echter lang niet altijd.

In samenwerkingen komen onze EGO-patronen nog wel eens met elkaar in een samenwerkingsdans terecht. Soms botst het, soms wordt het eenzijdig en is er van samenwerking absoluut geen sprake (meer). Dit komt omdat de verschillende patronen een andere motivatie of drijfveer kennen om zich op te stellen in de samenwerking.

Voor de allemansvriend is samen en harmonie erg belangrijk. Het risico dat je hierbij loopt, is dat je teveel gaat toegeven aan de manier van samenwerken en de preferente aanpak van de ander gaat volgen om zo toch maar de harmonie te bewaren.

Ook de pleaser kan zich schikken naar de ander en de eigen aanpak aan de kant schuiven, wat weer tot passief en volgzaam gedrag kan leiden. Wat eens een samenwerking was van twee wordt nu de aanpak van één en jij stelt je daarbij dienstbaar/volgzaam op.

De strijder stapt vaak met veel enthousiasme en daadkracht in de samenwerking. Het is oppassen geblazen om de ander op gelijkwaardig niveau te blijven benaderen. Steun zoeken en samenwerken is niet de makkelijkste strategie voor de strijder.

In deze vormen van samenwerking gaat de kracht van de verschillen verloren. Dat is jammer. Vaak versterken de EGO-patronen zich ook nog eens extra. De strijder roept de pleaser op om hem te volgen en houdt de allemansvriend op afstand door zijn eigen zelfstandigheid te profileren. Zo verliest de samenwerking aan kracht en dat is toch niet de bedoeling.

Wil jij weten hoe jij de samenwerking al dan niet opzoekt? Ik ga graag geheel vrijblijvend met je in gesprek om jouw EGO-patronen in kaart te brengen, zodat je weet in welk gebied jij je begeeft.