Pietje Precies heeft kritiek

De website is live! Als pietje precies heb ik met de grootste zorgvuldigheid alles gecheckt voordat de site de lucht in ging. Ja, ik geef toe dat vrijdagavond de laatste puntjes op de i zetten rijkelijk laat is als je de volgende dag de geboorte wilt aankondigen. Maar het lukte. Dacht ik…

Dan komen de complimenten, maar ook de opmerkingen over typfouten. Fijn natuurlijk als die worden gezien, alleen gaat mijn EGO er mee aan de haal. Helemaal als ik zie dat de blogpagina nog niet is hoe ik het wil. De criticus in mij weet mij even fijntjes te wijzen op alle dingen die ik anders had kunnen en moeten doen.

Dus gaat Pietje Precies met nog meer perfectie aan de slag om de eerste inspiratiemail vorm te geven. Wat zo eenvoudig lijkt is toch veel moeilijker dan ik dacht. De techniek is een uitdaging, maar het lukt me toch om het in elkaar te zetten. Door de druk van de perfectie gaat mijn creativiteit op slot. Ga ik nu wachten totdat het perfect is …?

Nee, ik vind het voor een eerste poging gelukkig goed genoeg. Als ik ook dat momentum zonder kleerscheuren doorsta en zelfs complimenten krijg, haal ik opgelucht adem. Door de lucht die ik krijg, ontstaan er meteen weer nieuwe ideeën over hoe ik verder de inspiratiemail wil invullen. Dat komt volgende week helemaal goed.

Dus wachten totdat iets perfect is… nee, goed genoeg vinden wat ik doe. Dan komt de perfectie vanzelf in de passende vorm…