Onrust

Soms heb ik  onrust in mijn lijf, zo ook vandaag. Dan kan ik mijn draai niet vinden en komt er niet veel uit mijn vingers. Deze onrust wordt veroorzaakt omdat de veiligheid die ik denk te vinden in mijn droomwereld maar schijn is. Die veiligheid mag ik in mijZelf ontdekken zodat de onrust verdwijnt.

De dromer, zoals ik het schizoïde masker heb genoemd, vertrekt graag naar de droomwereld, zodat hij of zijn niet op aarde hoeft te komen. In je lijf landen zodat je ook alles gaat voelen, is juist een reden om het niet te doen. Veel te heftig en te onveilig! Dat geeft dus (veel) onrust, die verdwijnt zodra jij jeZelf volledig welkom kunt heten op deze aarde.

Niet geaccepteerd of aanvaard worden is de grootste angst van de dromer. Het raakt aan het bestaansrecht dat een ieder van ons heeft, maar niet door iedereen zo wordt gevoeld. Angst dat je er niet mag zijn of in 1001 stukjes uiteen zult vallen. Dan is het soms fijn om de ander alvast af te wijzen, voordat jeZelf wordt afgewezen. Zo creëer je een schijnveilige omgeving. Het is de uitdaging om die veiligheid vooral in jeZelf te vinden/zoeken en niet bij een ander .

Door het overstijgend denken en geweldig kunnen observeren, beleeft de dromer de dingen anders en vindt hij of zij zichzelf daarin heel bijzonder en uniek. Zo wordt de verbinding met anderen ontlopen/ontweken en de overtuiging dat je niet thuis hoort op deze wereld weer bevestigd. De dromer is dan ook liever de onzichtbare toeschouwer dan een deelnemer aan het leven.

Soms is de dromer ook heel kwaad op de wereld. Het is een manier om met de hulp van deze woede toch weer in het lijf terug te keren en de levenskracht weer te voelen. Want ook dit is een strategie om het leven volledig te nemen en te aanvaarden. De dromer mag leren dat hij of zij welkom is op deze aarde en dat onrust een gevoel is dat je gewoon toe mag laten.

Wil jij ook ontdekken hoe jij je weer veilig in jeZelf kunt voelen zodat je makkelijker met de onrust omgaat en deze toelaat? Ik gids je graag in dit proces. Neem gerust contact met me op of abonneer je op de inspiratiemail zodat je komende week al een eerste tip in je mailbox ontvangt.