Liefdevol

In het hele proces van mijn persoonlijke ontwikkeling heb ik mezelf op een gegeven ogenblik toegewenst liefdevol te zijn, naar meZelf toe maar ook naar de ander. Dat laatste deed ik al volop, dacht ik, maar dat was vooral vanuit het patroon van de pleaser om te kunnen overleven. Dat is uiteindelijk een patroon vanuit angst. Liefdevol leven en liefdevol zijn is mijn mantra geworden.

In de kern zijn wij liefde, alleen wordt onze kern bedekt met een EGO dat zich laat leiden door angst. Ons EGO streeft vooral naar het vermijden van pijnlijke ervaringen en het opdoen van fijne ervaringen. We willen status en macht, gebruiken geld als drijfveer en dwingen (ver)binding af met seks. Het zijn de verleidelijke uitdagingen van het leven die ons weghouden bij liefdevol zijn en leven.

Nu wil ik hier niet oproepen tot een leven in gehoorzaamheid, armoede en kuisheid (onthouding), maar ik hoop jullie wel te inspireren om meer te leven vanuit liefde. Juist om liefdevol de aarde en de mens(heid) te omarmen. Er is namelijk maar één geloof en dat is liefde. Dat is waarom je de liefde ook als rode draad in alle geloven op deze wereld terugvindt. Waarom is er dan zoveel haat, wrok, boosheid en irritatie in deze wereld als we het zoveel fijner kunnen hebben als we geloven in liefde?

De strategieën van het EGO die vorm krijgen in karakterstructuren en gedragspatronen, houden ons weg bij deze liefde. We denken dat we liefdevol bezig zijn door de ander te pleasen of te vriend te houden, iets  wat we doen vanuit liefde, maar eigenlijk is het een handeling vanuit angst. We verlangen of verwachten er veiligheid en zekerheid voor terug. In ons perfectionisme voert ook angst de boventoon. We willen iemand zijn naar de buitenwereld die we vanuit de kern eigenlijk helemaal niet zijn, maar om te overleven passen we ons aan naar het perfecte plaatje. Als we dan toch openlijk de strijd aangaan dan is het voor ons wel duidelijk dat het gaat om wantrouwen en dus angst.

Liefdevol zijn en leven is mijn mantra geworden en het voelt als een mooie uitdaging om daar elke dag opnieuw mee bezig te zijn. Ik stel me open voor de wonderen van de liefde in dingen die om mij heen gebeuren.

Wil jij ook meer liefdevol zijn en leven? Neem dan gerust contact met mij op of abonneer je op mijn inspiratiemail, zodat je alvast de eerste stap kunt zetten.