Strijder

Wantrouwende rots in de branding

Talent

Je bent van het credo ‘niet lullen, maar poetsen’. Met enthousiasme en daadkracht neem je veelal het initiatief en pak jij de dingen op en aan. Je weet wat er moet gebeuren en rust niet voordat het is gedaan.
Ogenschijnlijk lijk je niemand nodig te hebben. Voor velen ben je dan ook een rots in de branding, vooral ook omdat je makkelijk knopen doorhakt. Met jou charisma weet je anderen te enthousiasmeren en te motiveren om verder te gaan dan dat ze zelf voor mogelijk achtten.

Worsteling en valkuil

Je gefixeerde daadkracht zorgt ervoor dat je nooit of moeilijk tot rust komt. Uiteindelijk vertrouw je alleen op jezelf en misken je je behoefte aan steun. Die krijg je dan veelal ook niet meer van je omgeving. Een belangrijke drijfveer is winnen en je maakt er al snel een wedstrijd van. Je zet jezelf neer als groot en onaantastbaar. De boven-positie heeft jouw voorkeur en je schuwt de aanval niet om deze positie te behouden. Jouw kracht en verbale scherpte jagen snel angst aan bij de ander.

Verlangen

Hoe fijn zou het zijn als je een balans zou kunnen vinden tussen zelfstandigheid en afhankelijkheid. Je leert hulp vragen en laat de zaken aan de ander als hij deze oppakt. Laat je kwetsbaarheid weer toe en leer vertrouwen op anderen. Je neemt afscheid van de gedachte dat iedereen erop uit is om jou te grazen te nemen. Accepteer en aanvaard de gelijkwaardigheid tussen jou en die ander. Dit bevordert het samenwerken en het samen zijn met de mensen om je heen.

Jij wilt toch ook leren vertrouwen op anderen en je kwetsbaarheid aankijken…. zodat je kunt zeggen: ik sta op eigen benen.