Rupsje nooit genoeg

Behoeftige levensgenieter

Talent

Jij bent als levensgenieter vriendelijk, warm en toegankelijk. Je doet veel op eigen kracht. Omdat je een gevoelsmens bent kun jij je goed verplaatsen in hoe het voor de ander is en cijfert jezelf daarbij makkelijk weg. Je geeft makkelijk. De balans tussen geven en nemen voel je haarfijn aan en je weet daarin ook de grenzen te bewaken. Mensen voelen zich makkelijk thuis bij jou. Jouw nabijheid stelt hen gerust en ze voelen zich dan ook veilig bij jou. Je durft uit te komen voor je verlangen en weet het zo te organiseren dat het hem goed uitkomt zonder een ander tekort te doen.

Worsteling en valkuil

Jouw gevoel van leegte en onvervuldheid lijkt een bodemloze put. Je zoekt voortdurend naar vervulling in de vorm van contact, aandacht en intimiteit. Je regelt deze behoeftevervulling indirect. In jouw geven ligt een onderhuidse claim, die voelbaar is voor anderen. Deze schuld hoeft niet te worden vereffend, maar geeft jou het recht om allerlei verwachtingen te hebben van de ander die moeten worden ingevuld. Je vraagt moeilijk om hulp, terwijl je juist zo graag gedragen wilt worden. Met dit wegcijferen neem je veel ruimte in.

Verlangen

Hoe fijn zou het zijn als jij de juiste weg leert vinden in de wereld van verlangens. Dat je mag vragen en ontvangen. Dat vervult des te meer. Door te rouwen om het gemis en de leegte komt er meer zicht op wat er wel is. Voeding leren halen uit je eigen innerlijke bron, zodat je zorgdraagt voor je eigen behoeftevervulling en jezelf steun en warmte geeft. Emotioneel zelfstandig worden.

Jij wilt toch ook tevreden en voldaan door het leven stappen…. zodat je kunt zeggen: ik neem het leven zoals het is.