Pleaser

Opofferende wereldverbeteraar

Talent

Jij bent een loyale en harde werker en je zet je oeverloos in voor het geluk en welzijn van de ander. Met jouw grote warme hart toon je interesse in je medemens en vraag je ze het hemd van het lijf. Je trekt moeiteloos de kar en zorgt voor continuïteit in de zaken die moeten worden gedaan. Daarbij ben je trouw aan de taken die door jou moeten worden gedaan. Vaak stel je de belangen van de ander voorop. Altijd bereid om de ander te helpen. Op je gezicht staat een eeuwig durende glimlach.

Worsteling en valkuil

Je hebt het idee dat je alleen maar gelukkig mag zijn als de ander dat ook is. Het delen van jouw gevoelens van leegte en verdriet doe je dan ook niet makkelijk. Je offert jezelf op waardoor je de verbinding met je eigen wil en verlangen kwijt raakt. Het inhouden van jouw eigenheid komt er soms als een knallende woede-uitbarsting uit of er ontwikkelt zich een verborgen rancune met wraakfantasieën. Jouw onuitgesproken ongenoegen uit zich in klagen over hoe druk of zwaar je het wel niet hebt. Dit ongenoegen klinkt ook door in jou aarzelende ‘ja’ op verzoeken.

Verlangen

Hoe fijn zou het zijn als jij volledig helemaal authentiek jezelf zou kunnen zijn? Als je volop in verbinding staat met je verlangen en je eigen wil. Dat je ‘nee’ zegt tegen iets waar je echt geen zin in hebt. Als je het onderscheid leert maken tussen jouw eigen lot en dat van de ander dan heb je de vrijheid om je leven naar eigen inzicht in te vullen. Leren aannemen en genieten, ontladen en ontspannen om de verloren levensenergie weer te laten stromen.

Jij wilt toch ook genieten en authentiek leven…. zodat je kunt zeggen: ik beschik over mijn eigen levenswil.