Pietje Precies

Afstandelijke perfectionist

Talent

Jij bent rustig en sociaal waardoor je je goed mengt in gezelschap. Anderen hebben zelden last van jou. Je werkt hard en doet vaak meer, en netter en zorgvuldiger, dan dat er eigenlijk van jou wordt verwacht. En natuurlijk rust je niet voordat het af is. Je hebt het vermogen tot het aanbrengen van balans en beide zijden van de medaille te zien. Met een goed oog voor detail weet je de juiste sfeer te scheppen. Je ziet precies wat er nodig is om iets tot een goed einde te brengen. Feedback aan anderen geef je constructief.

Worsteling en valkuil

Je enorme normbesef maakt dat je graag wilt voldoen aan (maatschappelijke) verwachtingen. De eisen aan jezelf liggen enorm hoog. Eigenlijk doe je het in jouw eigen ogen nooit goed genoeg en dat hoor je terug in de feedback en kritiek van anderen. Jouw kritische houding ‘dit hoort toch niet’ laat je duidelijk horen. Door je zo te voegen naar die verwachtingen krijgt de ander jou eigenlijk nooit echt te zien. In contact met de ander ben je dan ook wat teruggetrokken. Dit kan bij anderen overkomen als gereserveerdheid of zelfs arrogantie.

Verlangen

Hoe fijn zou het zijn als je weer de vrijheid van het onbevangen kind zou kunnen ervaren. Minder moeten en meer mogen. Als je jouw gereserveerdheid laat varen dan word je authentieker en vollediger. Daarmee verlies je ook de focus op de goedkeuring van de ander. Je laat de controle varen en geeft je over aan het leven en jouw eigen vitale levenslust. De verbinding met en bedding in jouw eigen geslacht geeft jou de kracht en zelfvertrouwen om te ontdooien.

Jij wilt toch ook weer liefhebben en vitaliteit voelen…. zodat je kunt zeggen: ik leef vanuit mijn volle potentie.