Allemansvriend

Vervloeiende verbinder

Talent

Jij kunt met iedereen overweg en voelt precies aan welk gedrag in jouw omgeving gewenst is. Bovendien voel je energetisch haarfijn aan wat er speelt. Erkenning geven aan wat je waarneemt bij de ander en daar geïnteresseerd naar vragen is jouw toptalent. Een fijnere toehoorder kan de ander zich niet wensen.
Als jij een ruimte binnenkomt weet je al snel wat er speelt en wat er nodig is om tot een betere sfeer en harmonie te komen. Een ware teamspeler en verbinder. Je spreekt de ander zelden tegen en waait makkelijk met alle winden mee.

Worsteling en valkuil

Jouw vermogen om je aan te passen maakt dat jouw eigen kleur en eigenheid onzichtbaar wordt voor jezelf en de ander. Je twijfelt makkelijk en maakt moeilijk keuzes. Ondanks dat je meegaand lijkt speelt er vaak op een diepere laag rebellie.
De afscheiding tussen ik en de ander is zo vervaagt dat je een grote verantwoordelijkheid voelt voor de ander. Je wilt die ander graag fixen. Harmonie en bewaken van de eenheid is jouw drijfveer. Daardoor vermijd je conflicten, ruzie en onenigheid.

Verlangen

Hoe fijn zou het zijn als jij jouw eigenheid en autonomie terug zou vinden? Weten wat je wilt en heldere keuzes kunnen maken en besluiten nemen. Je krijgt meer zicht op jouw eigen aandeel en verantwoordelijkheid. Daardoor kun je de verantwoordelijkheid voor de ander makkelijker loslaten. Jouw contact met anderen wordt waarachtiger en gelijkwaardiger

Jij wilt toch ook je eigenheid ontdekken en autonoom leven…. zodat je kunt zeggen: ik sta op mijn plek.