Ina en haar GroeiReis

Mijn naam is Ina. Ik heb met Herman twee prachtige volwassen dochters Annemiek en Marjolein. Mijn vrije tijd besteed ik aan wandelen, dansen en zingen in combinatie met theater, motorrijden (Honda Deauville), handwerken en skiën. Mijn motto is: met liefde en respect kom je overal. Mijn kracht komt vanuit mijn hart. Ik doe alles met humor, ik handel vanuit authenticiteit, ik heb respect voor mezelf en de ander en ik ben een tevreden mens.

Start van mijn reis

Mijn reis startte in 2006 toen iemand ineens mij zag. Tot die tijd had ik mij als levenstaak toebedacht om vooral onzichtbaar te zijn en niemand overlast te bezorgen. Zij zag welke potentie ik in mij had en bood mij de kans en gelegenheid om mij daarin te gaan laten zien. Ik ging op reis. Een reis die tot op vandaag nog steeds voortduurt.

Eigen bedrijf

Door de coaching die ik zelf volgde werd ik enthousiast om zelf ook mensen te helpen de pracht in zichzelf te ontdekken en zo hun levensgeluk te vinden. Ik volgde een opleiding tot trainer en coach waarin mijn thema zichtbaarheid behoorlijk aan de orde kwam. Ik startte een eigen bedrijf IM training en coaching dat draaide om, je raadt het al, levensgeluk en het ontdekken van je pracht.

Duik in mijn voorouderveld

Het bedrijf kwam nog niet zo goed van de grond en ik besloot nog verder in mijzelf te duiken om te ontdekken waarom het niet stroomde. Ik dook in een opleiding voor professionals in het systemisch werk. Daar deed ik ontdekkingen over mezelf maar ook over mijn voorgeschiedenis en alle trauma’s die zich in mijn voorouderveld hadden afgespeeld. Tot op de dag van vandaag blijven de kwartjes daar vallen, al is het maar omdat ik nog steeds assisteer bij de opleiding die ik destijds volgde.

Mijn baan opgezegd

Het bracht mij bij het besluit om mijn baan, die ik tot dan toe had aangehouden op te zeggen. Ik ging vol voor mijn bedrijf en deed dat eerst onder de vlag van een franchiseorganisatie. Toen dat toch niet bleek te werken startte ik met behulp van alle ondernemersleerlessen een samenwerking met Herman. Onder het label Talentum et Gloria, specifiek gericht op ondernemers en leidinggevenden, verbinden wij talent aan ambities en zo doelstellingen te realiseren.

Ontdekking van mezelf

Ik ontdekte in die periode nog een patroon, namelijk dat ik het de ander graag naar de zin wil maken en tevreden wil stellen. Daardoor verloochende ik mezelf. Al mijn eigen behoeften en mijn vrije wil verdwenen in de koelkast. Als de ander maar gelukkig was, dat was mijn opdracht. Daardoor verloor ik het nemen van de verantwoordelijkheid voor mijn eigen leven. Ik gaf het uit handen en liet heel gemakkelijk de ander bepalen wat te doen. Totdat ik verder op reis ging.

Ruig terrein

Ik kwam terecht bij mijn eigen trauma’s, mijn gemis en mijn pijn. Wat een diepe dalen en hoge bergen moest ik trotseren op mijn reis. Vaak constateerde ik dat ik opnieuw op het verkeerde pad liep. Ik zocht en zocht naar mijn eigen geluk en liefde, maar kon haar niet vinden. Door het vele persoonlijke werk, zowel systemisch als spiritueel, heelde ik vele oude wonden uit mijn kindertijd totdat ik klaar was voor de ontdekking dat geluk en liefde al in mij zit. Dat ik alleen maar hoef te leren hoe ik erbij kom. Mijn taak is nu liefdevol mezelf zijn.

De geboorte van

Inmiddels heb ik als professional zoveel kennis en kunde opgedaan omtrent de essentiële ontwikkelthema’s die ieder mens doorloopt en waar iedereen een tekort oploopt, dat het tijd werd om hier iets mee te gaan doen. Een idee dat al langer in mij leefde, maar de tijd nodig had om geboren te worden. Met deze website als pleisterplaats en plek waar mijn verhaal gaat leven wordt dat idee werkelijkheid.