Ik wens jou iets moois of goeds toe

Iemand die je graag mag of die je lief hebt iets moois of iets goeds toewensen is niet zo’n probleem. Zodra er echter tussen jou en de ander iets is voorgevallen waardoor je je gekwetst voelt, je de ander niet aardig vindt of eigenlijk niet mag, dan wordt de ander iets moois of iets goeds toewensen een stuk ingewikkelder. Ik heb ervaren dat door de stappen te zetten van vergeving, verantwoordelijkheid nemen en onschuld zien uit mijn vorige blogs het toewensen een stuk eenvoudiger wordt.

Als iemand iets toewensen gebeurt in een negatieve sfeer en de vorm krijgt van (ver)oordelen van en meningen hebben over de ander, dan kom je meer in de sfeer van verwensen. Je wenst de ander dan iets lelijks of iets kwaads toe. Dat gebeurt makkelijk op het moment dat jij in jouw verwonding wordt geraakt. Iemand dan verdoemen of vervloeken past daar bij. We denken dat dit ons helpt om onze pijn niet te hoeven voelen, maar zo werkt dat absoluut niet.

De wens die je hebt voor de ander, of dat nu positief of negatief is, bevat iets waarvan je graag wilt dat de ander het krijgt. Immers als iemand een wens heeft, dan gaat dat over iets dat je graag wilt hebben of over dat dingen gaan zoals jij wilt. Die wens kun je uitspreken in de hoop dat iemand die wens vervult. We denken dat we bij het vervullen van onze wens gelukkig zullen zijn en als de wens niet wordt vervuld voelen we teleurstelling en pijn.

Omdat je tijdens vergeving al je verwachtingen die je had ten aanzien van de ander of van JeZelf loslaat en je bovendien de verantwoordelijkheid neemt voor je eigen aandeel, ontstaat er ruimte om de onschuld te zien van jeZelf en de ander. De verwijten en de aanklachten verdwijnen van tafel en er ontstaat ruimte om jeZelf of de ander iets moois of goeds toe te wensen.

Wil jij ook iets moois of goeds (leren) toewensen? Neem dan contact met mij op en dan gids ik jou een eindje op weg. Lees mijn inspiratiemail van komende week waarmee je alvast een stap kunt zetten in jouw levensgeluk.