Ik vlieg naar Mexico!

Ik ga, ik ga echt! Vandaag vlieg ik naar Mexico. Ik vind het spannend en leuk tegelijkertijd. Het voelt alsof ik weer een klein meisje ben dat op schoolreisje gaat. Alleen deze trip wordt niet alleen leuk, ik ga ook wederom de uitdaging met meZelf aan in een stukje persoonlijke ontwikkeling. Ik ben er klaar voor om daar weer een stap in te zetten.

Je kunt je cliënten niet verder brengen in hun ontwikkeling dan tot waar je zelf bent gekomen. Nu heb ik al het nodige gedaan en wonden geheeld, maar het proces stopt nooit. Elke keer pak je dezelfde thema’s weer aan, maar je bereikt steeds een diepere laag. Zo snap ik het steeds beter. Niet alleen met mijn hoofd, maar vooral ook in het lijf en in de emotionele laag.

De reis naar Mexico staat voor mij ook symbool voor de groei in mijn autonomie. Ik mag nog meer mijn eigen plek innemen, over mijn eigen vrije wil beschikken en op mijn eigen benen gaan staan. Ik reis met een groep, maar ben wel een individu in dit gezelschap. We zullen uiteraard voor elkaar klaar staan als er iets aan de hand is, maar in de eerste plaats komt de verantwoordelijkheid toch op de eigen schouders terecht. Dat is precies wat ik wil gaan ervaren.

De komende drie weken ben ik dan ook op reis, letterlijk en figuurlijk. Natuurlijk ga ik jullie zoveel mogelijk op de hoogte houden via social media. Het blog en de inspiratiemail blijven even achterwege. Maar ik twijfel er niet aan dat ik voldoende inzichten opdoe om jullie daarmee weer te inspireren.

Als ik dan terugkom, ben ik helemaal klaar om jou te ontvangen en je nog beter te gidsen op jouw reis. Als je nu al voelt dat je daar er ook klaar voor bent om op reis te gaan, weliswaar gewoon in Nederland, stuur me dan vooral geheel vrijblijvend een berichtje. Dan verkennen we de mogelijkheden.

Tot gauw!