Helen

Ken jij dat ook dat jij je soms heel bewust bent van je gedrag en hoe je het doet? Dat je heel graag anders wil, maar dat je het toch weer op de oude manier doet? Je hebt besloten om dat oude gedrag los te laten en hebt dat heel waarachtig met een bijzonder ritueel gedaan, zodat er plaats is voor het nieuwe gedrag. Als het oude gedrag dan toch weer oppopt betekent dat maar één ding: je mag de wond nog verder laten helen.

Inmiddels weten jullie natuurlijk dat je in je kindertijd emotioneel gewond raakt en dat je, om je te beschermen tegen die emotionele pijn, gedragsstrategieën gaat ontwikkelen die zo kunnen inslijten dat het je karakterstructuur wordt. Je wordt dan in meer of mindere mate een dromer, rupsje nooit genoeg, allemansvriend, pleaser, strijder of perfectionist. Op alle aspecten kun je gewond raken. Zodra je aanloopt tegen de problemen en de disfunctionaliteit van dit gedrag wordt het tijd om te helen en een volmondig ja te zeggen tegen zelfliefde.

Het is zeer zinvol om enige tijd te besteden aan de verandering van je gedrag op de laag van jouw EGO. Alleen laat dit EGO zich niet zo gemakkelijk veranderen en al helemaal niet als de onderliggende oorzaak, jouw verwonding, niet wordt genezen. Dit helen is noodzakelijk om jouw EGO te kunnen verleiden of te kunnen omleiden naar ander gedrag. Anders zou je zo weer verstrikt kunnen raken in het werken aan je EGO, wat dan weer een strategie is van dat EGO om bij die emotionele pijn weg te blijven.

Het toelaten van jouw emotionele pijn en het pijnlijke gemis dat je hebt ervaren in jouw jeugd is dé manier waarop je kunt helen. Zodra dit proces in gang is gezet ga je merken dat veranderingen in jouw gedrag volgen. Langzaam ga je merken dat in situaties jij het nieuwe gedrag inzet en dat je soms beseft dat het oude toch nog niet helemaal weg is. Geef het de tijd, want dat is wat het vraagt.

Wil jij ook jouw verwonding (laten) helen? Neem dan gerust contact met mij op dan gids ik jou een eindje op weg. Zet een eerste stap via de inspiratiemail of ga gelijk op reis. Wees welkom met de beweging die je nu in jeZelf voelt .