Gezien worden door jeZelf!

Als je, zoals ik, een nieuw huis betrekt, dan hoop je op reacties uit je omgeving. Dikke duimen onder je Facebook bericht en kaartjes in de brievenbus. Je wilt gezien worden in de emoties die het betrekken van zo’n nieuw huis met zich meebrengt. Als er dan een kaartje komt van iemand, met zelfs chocolade en drop, dan kun je goed voelen wat aandacht met je doet. Dan word je gezien.

Aandacht en gezien worden in je emotionaliteit is één van de behoeften van ieder mens. Als een rupsje nooit genoeg is dit een heel belangrijke behoefte voor jou waar je een enorm tekort in hebt. Het gemis is groot en je probeert dit gemis vaak nog in het hier en nu in te vullen. Het gemis van vroeger kan echter nooit en te nimmer door de mensen in jouw omgeving in het hier en nu worden goed gemaakt. Toch blijven we dat proberen en zo creëren we ons eigen lijden.

Als je graag gezien wilt worden en aandacht wilt krijgen, dan zie je dat op verschillende manieren terug. Je praat bijvoorbeeld graag over jezelf en overdrijven is ook een vaardigheid die je goed beheerst. Daarbij doe je vaak onbewust een beroep op de ander om deze behoefte te vervullen. Die ander voelt aan dat je iets van hem/haar wilt, maar kan het niet goed duiden.

Jij hebt de verwachting dat je met jouw gedrag die gewenste aandacht krijgt. Als deze dan niet komt dan is jouw teleurstelling groot. Jouw overtuiging dat je niet deugt en nooit aan de verwachtingen van de ander voldoet, wordt wederom bevestigd. Zo houd je ook je eigen lijden in stand.

Als je leert om jeZelf aandacht te geven krijg je het gevoel gezien te worden. Je geeft jeZelf de warmte die je zo ongelooflijk gemist hebt toen je nog klein was. JeZelf liefdevol omarmen en zo de waardering ontvangen die je zo graag wilt leren kennen.

Wil jij ook graag gezien worden door jeZelf? Neem dan contact met mij op en ik gids je graag een eindje op weg. Of zet de eerste stap door mijn inspiratiemail aan te vragen. Daarin lees je nog meer over dit masker en krijg je een opdracht om hieraan te werken.