Geluk

Voor velen is geluk het hebben van een goed gevoel. Geluk of gelukkig zijn heeft voor mij altijd de betekenis van innerlijke vrede gehad. Het in harmonie leven met jeZelf en jouw omgeving zodat je onvoorwaardelijk en blijvend tevreden bent. Ooit trok ik uit een kaartspel de kaart ‘tevreden’. Ergens was ik dat ook wel, maar eigenlijk ook weer niet. Het was een aangeleerd trucje om te overleven. In harmonie met mijn omgeving, maar niet met mijZelf.

Innerlijke vrede bereik je door je goed genoeg te voelen. Je verandert je kijk op de wereld van een negatieve blik vol oordelen naar een neutrale manier van kijken. Eigenlijk vol verwondering zoals een klein kind dat ook kan doen. Jij kunt dan het wonder en de pure essentie van de ander zien, zodat je een gevoel ervaart van verbonden zijn met de mensen om je heen. Zo voelt geluk.

Bij geluk horen een aantal positieve gevoelens, zoals vreugde, vrede, ontspanning en vrolijkheid. Nu zijn we natuurlijk ook wel eens ongelukkig wat samengaat met negatieve gevoelens, zoals depressie, overspannenheid, woede en/of verdriet. Als je inmiddels begrijpt dat onze gevoelens worden opgeroepen door wat we denken over de situatie of de omstandigheden, dan heb je een heel krachtig instrument in handen waarmee je jouw geluk kunt beïnvloeden.

Met jouw manier van denken veroorzaak je veel van je eigen lijden en verdrijf je jouw geluk. Je hoeft niet altijd blij en positief te zijn over vervelende omstandigheden, maar je aanvaardt dat het zo is. M.a.w.: je maakt vrede met hoe het leven zich in het hier en nu presenteert. Gelukkige gevoelens als waardering en acceptatie, vriendelijkheid, compassie, vredigheid, begrip en gelijkmoedigheid manifesteren zich vaker en sterker in jouw gedachten. Zij worden niet meer belemmerd door haat, verlangen, onwetendheid, zelfzuchtigheid en egoïsme.

Wil jij ook meer geluk gaan ervaren in jouw leven? Neem dan gerust contact met mij op en ik gids je graag een stukje op weg. Of abonneer je op mijn inspiratiemail en ontvang alvast wat tips om een eerste stap te zetten.