Energie

We hebben er allemaal mee te maken. Sommige zaken geven ons energie en andere zaken vreten onze energie. Als de balans hiertussen verstoord raakt, dan raak je vermoeid en als je die vermoeidheid niet serieus neemt beland je mogelijk in een burn-out.

Wat jou energie geeft of wat jouw energie kost is per mens verschillend. Zo kan iemand volledig opgeladen terugkomen van een feestje, terwijl de ander volledig uitgeput is door alle indrukken die zijn opgedaan. Bekend is dat extraverte mensen zich vooral opladen door allerlei sociale interacties en contacten, terwijl introverte mensen daar vooral op leeglopen.

Zo kun je dus stellen dat iedereen met een andere energie in contact treedt met de ander. Iedereen heeft zijn eigen unieke energiefrequentie, die wordt bepaald door onze eigen gedachten/overtuigingen en gevoelens/emoties. We zijn vibrerende wezens en onze uitstraling kan dan ook per ontmoeting, situatie of gebeurtenis verschillen.

Voor het gemak kunnen we zeggen dat er twee energiefrequenties zijn: hoog en laag. De hoge frequentie met bijbehorende gedachten en gevoelens creëren vrede, tevredenheid, geluk, acceptatie, liefde etc. De lage frequentie met bijbehorende gedachten en gevoelens creëren daarentegen angst, boosheid, jaloezie, schuld, depressie, ongeluk etc. De maskers die we vormen tijdens onze ontwikkeling komen altijd voort uit deze lage energie. Ze tonen zich echter wel op een introverte passieve of extraverte actieve manier.

Onze gedachten en gevoelens bepalen dus de energie die we de omgeving inzenden en trekt mensen en situaties aan die matchen met onze eigen vibrerende frequentie. Zo bepalen we dus met onze eigen gedachten en overtuigingen wat we ervaren. We denken dat we dingen doen op basis van wat we ervaren, maar het omgekeerde is waar. We ervaren juist iets door wat we doen omdat we ook geloven wat we geloven. Onze gedachten en overtuigingen bepalen hiermee voortdurend wat we aantrekken en wat we doen.

Wil jij de balans eens opmaken rondom jouw energie? Lees dan de komende inspiratiemail met meer uitleg en oefeningen om de eerste stap te zetten. Of neem contact met mij op, dan gids ik jou een eindje op weg.