Doen wat je wilt doen

Doen wat je wilt doen is iets wat we allemaal graag willen. Ons leven staat echter bol van diverse dingen en zaken die zo nodig moeten. We moeten werken, boodschappen doen, verplicht op koffievisite bij de (schoon)familie, maar ook de ander te vriend houden of tevreden stellen. We denken dat we het allemaal zelf moeten doen of vooral de ander daarvoor nodig hebben. Zo ontwikkelen we allemaal onze patronen en strategieën om te overleven en onszelf te beschermen.

De afgelopen jaren heb ik deze patronen in al hun finesses ontdekt. Nog steeds weten ze mij bijna dagelijks te verrassen en daar schrijf ik graag over omdat ik daarmee hoop dat mijn lezers deze patronen herkennen bij zichzelf. Want zodra je ze herkent kun je er mee aan de slag.

Doen wat je wilt doen is de dingen doen om wie jij bent. Doe ze niet voor andere mensen om wie zij zijn of wat ze doen. Doen wat goed is voor meZelf is wat goed is voor de ander en de wereld. Zo ontdek ik ook mijn unieke kleur als gids.

Dat geldt ook voor jou. Het ontdekken van jouw unieke kleur en wie je werkelijk bent is een mooi maar ook taai en lastig proces. Jouw EGO-patronen leiden je voortdurend om de tuin. Dan denk je dat je iets doet omdat jij dat wilt, maar dan is het eigenlijk gewoon weer iets dat je moet doen vanuit die zelfbeschermingsstrategie. Het is dan zo versluierd dat het net echt willen lijkt.

Ik heb inmiddels geleerd door theoretische professionalisering en uit eigen ervaring hoe je deze strategieën kunt ontmaskeren. Dat kun jij ook. Het is mijn passie om mensen daarbij te gidsen en dat doe ik niet omdat het moet maar vooral omdat ik het wil.

Dus ga doen wat je wilt doen en start vandaag nog met gelukkig goed genoeg zijn. Als je wilt gids ik je graag.