Dat komt zo wel

Regelmatig heb ik er last van. Dan schiet mij iets in de gedachten dat ik nog moet doen en dan denk ik ‘dat komt zo wel’, om het vervolgens dus compleet te vergeten. Dan denk ik later ‘oh ja, dat zou ik ook nog doen’.

Zo kan ik kan heel gemakkelijk zaken doorschuiven naar het allerlaatste moment zodat ik ze écht moet doen. Zo is mijn btw-aangifte vaak ook pas de 10e bij mijn boekhouder (dat is namelijk haar deadline). Dat komt dan vooral omdat ik het geen leuk klusje vind en het administratieve werk van het hele kwartaal lekker opspaar totdat ik echt niet anders meer kan.

Maar mijn hoofd zit ook barstensvol met dingen die ik graag wil doen, maar die op dat moment echt niet kunnen omdat er andere urgentere zaken zijn die moeten gebeuren. Dan denk ik ‘dat komt nog wel een keertje’. Om het vervolgens dan niet te doen, zodat het blijft liggen of helemaal vergeten wordt.

Voordat ik het weet laat ik me leiden door de waan van de dag en ben ik elke focus verloren op dat wat echt belangrijk voor mij is. Zo verlies ik heel veel tijd omdat ik maar in het wilde weg dingen oppak. Dan komt het zeker niet meer af!

Ik vraag meZelf oprecht af of dit echt is  wat ik wil doen? Is dit echt wat ik nú moet doen? De vraag: Waaróm moet ik dit nu doen? komt dan in mij op en die helpt mij om de juiste prioritering aan te brengen in de zaken die zich aandienen. Dan weet ik één ding zeker: het komt wel af!

Wil jij ook duidelijkheid krijgen in jouw patronen van zaken aanpakken? Abonneer je dan snel op mijn inspiratiemail en ontvang elke week een opdracht. Of we drinken samen een kop koffie of thee en dan gids ik je een eindje op weg.