Ben ik niet iets vergeten?

Regelmatig heb ik hier last van. Heb ik mijn laptop wel bij me? Zit de voordeur wel op slot? Dan vraag ik mij weer af: ben ik niet iets vergeten? Die vraag kan mij dan behoorlijk in de greep houden. Zelfs ‘s nacht kan deze nog door mijn hoofd spoken en voordat ik het weet is er dan nog maar één manier om er echt vanaf te komen: controleren of ik het heb gedaan.

Je zult het vast en zeker herkennen, want bijna iedereen heeft er wel eens last van. Gelukkig is deze vergeetachtigheid een onschuldig verschijnsel waarbij iemand zich tijdelijk iets niet kan herinneren. In de ogen van de perfectionist is vergeten echter een onmogelijkheid. Hij/zij wil graag in zijn perfectie aan alles denken en dat lukt dan vaak ook nog. De perfectionist wil alles perfect doen en dat kan een hele grote valkuil zijn.

Vaak zijn er dan ook nog collega’s die in een vergadering altijd precies de juiste vragen weten te stellen over zaken waar jij helemaal niet aan hebt gedacht. Bloedirritant en jaloers om op te worden! Vooral de dromer kan dan met bewondering en verwondering kijken naar deze volledigheid waar hij/zij zelf nooit op was gekomen.

Je vaak of zelfs continu afvragen of je niet iets vergeten bent, kan best heel vervelend zijn. Het geeft je stress en zorgt voor spanning, wat super ongezond is, maar dat hoef ik je niet te vertellen. Mogelijk wordt ook je concentratievermogen minder, waardoor je eigenlijk nog meer gaat vergeten. Er is dan gewoon minder ruimte in je hoofd om zaken te onthouden. Zo kom je van de regen in de drup.

Hoogste tijd dus om met jouw vergeetachtigheid aan de slag te gaan. Ontvang woensdag de tips hierover via de inspiratiemail of neem contact met mij op als je gelijk aan de slag wilt.